728x90 AdSpace

Arsip BSC
  • Berita Terbaru

    Aaaahh da sayah mah Asal asalan....!!!

    Aaaahh da sayah mah Asal asalan....!!!
    Aya bangsa walanda asal Astana anyar, Aya maksad angkat ka Jakarta. Awalna mah angkatna bakal kana kapal da kabayang bakal ngambah awan.

    Ngan barang aya kabar aya bahaya, kapaksa angkat kana kapalna batal.Nya wayahna jalan darat mapay mapay jalan aspal.

    Angkatna sagala babawa.., aya kana salapan tas mah, mawa bahan calana, kacang panjang, nangka asak, kalapa jang tamba hanaang, malah aya randa kabawa sagala.

    Saprak awal angkat, rada karasa jalan asa abrag abragan. Naaa da barang Pas Sasak Rajamandala sasakna ragrag kahandap, nyangsang kana dahan dahan tatangkalan.., Braaakk ka handap kana dasar.., Malah randa babawaan bangsa Walanda cawagwag katara calanana.

    Bangsa Walanda Tanggah namprak panangan : "Ya Allah naha asa ngantay mamala..., batal kana kapal, aya jalanna, kana jalan darat, aya jalanna, Ragrag na sasak aya jalanna (Sanajan babawaan sadayana balatak), Ngan jangan tampakan Paha randa, Asa rada hayang..." Cag....!!!

    Hayang lancar ngalafal tata bahasa "A" sadayana mah gampang.......

    Ngan aya syaratna.......:
    Syaratna : Banyak2 makan bangsa lalab2an, kalapa, ganas, salak ngan jangan sama cangkangna......,Jangan makan lalat, laba2, cakcak, kadal, bayawak, badak, jarapah dan gajah....

    Pantanganana: jangan ngajak macan jalan2 sabab galak, jangan ngajak macam-macam ka randa tanpa alasan, jangan mawa parawan tanpa kaatraan bapana......

    Bala-bala dan Martabak dapat anda makan jang tambahan ngarah lancar kana napas sarta tara ngacay saat ngawacana atawa ngawawancara....

    Saya ada saran ngarah atra ngalafal kata-kata "A" sadayana....banyak ngaca, banyak jalan-jalan na kandaraan yang ban na ganda, kandaraan yang ban na ampat, kandaraan panjang, kapal angkasa atawa kapal layar....

    Mangga arasaan....
    Aya tambahan saran....???
    Di cutat ti : Bandung Social Community     

    Diposting oleh Poerwalaksana M.Djayasasmita
    Arsip BSC Updated pada: Rabu, September 09, 2015
    Poerwalaksana

    Poerwalaksana is a freelance web designer and developer with a passion for interaction design.

    Facebook Group: Bandung Social Community

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 komentar:

    Posting Komentar

    Item Reviewed: Aaaahh da sayah mah Asal asalan....!!! Rating: 5 Reviewed By: Poerwalaksana M.Djayasasmita
    Scroll to Top